NSVOK top banner

Вход

Животът след успешна трансплантация (видео)

pazient transplВ седмицата, в която отново се говори за донорството, Bulgaria On Air разказва за един от стотиците българи, претърпели трансплантация. Историята на Росен Иванов е с щастлив край, тъй като 13 години след получаването на нов бъбрек, той продължава да се радва на живота. Росен е от онези позитивни герои, които рядко се срещат, но успяват да заредят всички околни с любовта, която показват всеки ден. Връщайки живота си на лента, 32-годишният мъж си спомня най-трудният период, когато само за дни се оказал на прага на живота. Трябвало да направи избор – да се примири със съдбата си, или да се бори за живота си.

Всичко започнало, когато Росен бил на 18 години. Четири дни след рождения му ден, бил включен на хемодиализа. Неговият ангел пазител се оказала собствената му майка, която се решила на донорство без дори да се замисля. Така след само 8 месеца на хемодиализа, Росен получава бъбрека, с който да продължи живота си. Той казва, че единственият начин да благодари на майка си, е да продължи да живее.
Завършва висше образование и остава да работи в университета, в който защитава докторантура. Преди 3 години се ражда първият му син, а малко по-късно се появява и вторият му наследник.
Още от историята на Росен Иванов вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост