NSVOK top banner

Вход

Трябва сами да се изчистят от мършата

lekar10Дъщеря ми се роди преди няколко месеца. Избрахме за нея общопрактикуващ лекар със специалност по педиатрия – д-р М.Б.Х., който има кабинет в едно софийско ДКЦ. Още веднага ни поиска 5,00 лв такса, за това, че съм осъществила правото си на избор на личен лекар за детето си. Платих парите, защото реших, че така е редно. После започнаха проблемите. Оказа се, че д-р М.Б.Х. не записва часове, нито има определени дни за консултация на новородени – налагало ми се е да чакам и по 2-3 часа пред кабинета му с пеленаче, в грипния сезон. На третия месец ми се скара, че не се слагали ваксини следобед и почнах да ходя сутрин.
Поиска ми и платих 5,00 лв за болничния лист, който трябваше да ми издаде за остатъка от 135-те дни при раждане. Така разбрах, че издаването на болничен лист било платена услуга, извън задълженията на общопрактикуващиял лекар, които му се заплащат от НЗОК.

Поиска ми и 5,00 лева за поставяне на една от ваксините. Мислех, че поне поставянето на ваксини влиза в задълженията му, но според него не било така. Показа ми някакъв ценоразпис, който човекът си направил за такива като мен, които задават въпроси.
Винаги съм си давала парите, които ми иска, защото си казвах, че ги давам за детето си. Никога не ми е издавал касов бон.
До третия месец е предвидено на всички новородени да се извърши консултация с ортопед за наличие на вродени дефекти. Добре, че ми каза друга майка, та отидох да се моля за направление – отидохме в четвъртия месец.
На шестия месец на всички деца се взема кръв и урина за изследване и се прави ехография на коремни органи. Разбрах го пак от друга майка. Пак се молих за направление, пак чакане, отидохме почти на 8-мия месец. Слава Богу, че всичко с детето ми е наред! Ако, обаче не беше наред? Нали за да се лекува едно заболяване е добре да се установи, колкото се може по-рано? Защо иначе ще ги определят тези прегледи и консултации, ако е все едно кога ще ги направят и дали изобщо ще ги направят. Ако не бях поискала и настоявала, детето ми изобщо нямаше да има тези прегледи, изследвания и консултации.
В началото на този месец отидохме на консултация. Очаквах да се слага и ваксина, затова отидохме сутринта. След чакане час и половина и оставащи едно дете с температура пред нас и едно след нас, докторът излезе от кабинета и каза, че му е свършило работното време. С триста зора прие детето с температурата.
Когато дойде нашия ред се развика, че консултации не се правят в понеделник и категорично отказа да ни приеме – попитах го дали според него е нормално аз да стоя със здравото ми дете всеки ден пред кабинета му – той ми каза, че така работи и ако не ми харесва да го сменя, след което ме изгони.
Откакто е родена дъщеря ми, консултациите ни винаги са били в понеделник или първия ден след празниците. Сега за пръв път чух, че не можело в понеделник.
На следващият ден отидох пак сутринта. Имаше една жена пред мен, която влезе, много бързо излезе и ми каза да влизам – тръгнах да влизам с детето и той се развика, че не бил приключил и да чакаме да ни викне, аз му казах само да гледа да е в работното му време този път и напуснах кабинета. Таман седнах отпред, той излезе и започна да ми крещи и да ме обижда – защо съм била дошла. Напомних му, че му говоря на „вие“ и е длъжен и той така да се отнася към мен. Той каза, че съм боклук, под нивото му и съм лайно, след което си влезе в кабинета. Аз го последвах – той започна да крещи да изляза. Изисках си картона на детето и напуснах кабинета му.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    бат Любо · преди 2 месеца
    Като е “всеки ден” при лекаря си, не е ли видяла графика му, или лапа мухи в чакалнята?
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Николов · преди 2 месеца
    Жалбата е тенденциозна, изпълнена с полуистини и манипулативна БЕЗ да бъдат представени никакви доказателства с единствената цел да се унижи лекаря и накара да изпълнява безропотно всички прищевки на въпросната майка.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост