NSVOK top banner

Вход

МЗ разпореди извеждане на пациентите от разследвана за злоупотреби болница (видео)

Yoan PavelЗдравното министерство разпореди всички пациенти на хематологичната болница „Йоан Павел” в София да бъдат изведени от лечебното заведение и настанени в други болници. Причината за това е, че Изпълнителната агенция по лекарствата е затворила болничната аптека в петък. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е дал срок за изпълнение на нареждането му до края на работния ден вчера. Въпреки това от лечебното заведение не е изведен нито един пациент, защото не били получили разпореждането на министъра. Според информация, с която bTV разполага, в "Йоан Павел" в момента има четирима пациенти, трима от които в тежко състояние.

"Изписани са няколко души", обясни адвокатът на болницата.
Според него в петък е бил назначен втори фармацевт, който да бъде на мястото на титуляра, докато го няма. По думите му аптеката работи.
Припомняме, че "Йоан Павел" е една от двете болници, в които преди две седмици прокуратурата започна разследване за злоупотреби с лекарства за онкоболни.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост