NSVOK top banner

Вход

Проблемите в здравеопазването не са политически, а национални (видео)

deputatiДнес депутатите ще дебатират третия вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3”, внесен от БСП заради проблемите в здравеопазването.
„Внесохме вота, защото е налице неефективна здравна система, има тенденция към задлъжнялост на болниците, сгрешена лекарствена политика и все по-труден достъп на българските граждани до здравеопазване”, каза в „Здравей, България” по Nova TV депутатът от БСП Иван Ибришимов.

Представителят на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира, че управляващите се надяват дебатите в пленарната зала да бъдат конструктивни и да засегнат важни теми. Тя увери, че властите са готови да работят по добри предложения, дадени от опозицията.
Джевдет Чакъров от ДПС заяви, че формацията ще подкрепи вота на недоверие, но не е съгласен с всички аргументи на БСП по темата.
„Трябва да има сериозна подкрепа и надпартиен консенсус за реформата в здравеопазването. Ние сме готови да подкрепим конструктивни предложения като въвеждане на електронно здравеопазване, обективна оценка на медицинските дейности и клиничните пътеки”, заяви Чакъров.
Калин Поповски от „Обединени патриоти” посочи, че прави чест на опозицията фактът, че повдига важни въпроси.
„Проблемите в здравеопазването не са политически, а национални”, каза още Поповски.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост