NSVOK top banner

Вход

Дебатите за вота приключиха

parlimanetМалко повече от два часа продължиха дебатите по внесения от БСП вот на недоверие към Правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти.
Всички изказващи се посочиха, че здравната система има много проблеми. Голяма част от времето премина във взаимни нападки и обвинения, искане на лични обяснения. Решения на проблемите не бяха посочени.
Министърът на здравеопазването заяви, че няма окончателно решение за реформа и е готов да свика нова кръгла маса. Единствените несъгласни с реформата били БСП, пациентските организации и синдикатите. След обсъжданията можело да се приеме и трети модел. Той обвини Корнелия Нинова, че е злоупотребила с мнението на организациите, с които се е срещала. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветанов пък обвини проф. Михайлов от БСП, че като директор на болница е лекувал пациентите с лекарства с изминал срок на годност.

От опозицията обвиниха управляващите, че вече 9 години съсипват здравеопазването, че са оставили голяма част от населението без достъп до медицинска помощ, че са фалирали общински и областни болници и че са взели 1.5 милиарда лева от резерва на НЗОК.
Движението за права и свободи обяви, че не споделя алтернативите на БСП и застава зад модела за пълна демонополизация на здравното осигуряване и конкуренция на всички нива, но ще подкрепи вота на недоверие, защото смята, че ГЕРБ и ОП не могат да решат проблемите на здравеопазването.
Обединените патриоти казаха, че споделят изложените в мотивите на вота проблеми на здравната система, но ще подкрепят кабинета, защото министър Ананиев вече е започнал дискусия по реформите.
Партия Воля не взе участие в дебатите.
Всички изказали се поздравиха българските лекари с техния празник денят на Св. Иван Рилски. Гласуването на вота на недоверие ще е след една седмица.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост