NSVOK top banner

Вход

Ананиев готви и втора кръгла маса за здравната реформа

Ananiev NSДебати по време на вот няма как да се водят. Нека да забравим това, което се случи днес и да продължим заедно, след втората кръгла маса, която ще органзирам по темата за реформа в здравеопазването. Когато получа крайното решение на всички страни, ще дойда при вас, във вашите кабинети. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на разискванията за вота на недоверие на БСП по сектор "Здравеопазване".

"Преди 11 месеца и 9 дена, когато Народното събрание ме избра за министър на здравеопазването, казах, че здравеопазването няма цвят и обещах през цялото време да работя в консенсус, с разбиране, добра комуникация и коректно с всички парламентарно представени групи. Това и направих. Първото обвинение на г-жа Нинова, че не съм изпълнил обещанието си, че с никого не съм се срещал, не е вярно. Някои смятат, че разговорите са започнали с дебатите, но и това не е вярно", каза още той.
Ананиев припомни, че две седмици преди националната кръгла маса са проведени работни разговори с всички отговорни институции - съсловни, пациентски организации, асоциации и представители на всички болници, съобщават от "24 часа".
"Във всички тези разговори имаше само две организации, които категорично се противопоставиха срещу промяната - синдикатите и пациентските организации. Всички останали организации казаха, че това е добро начало, което трябва да продължи с дебат", уточни здравният министър.
След националната кръгла маса бяха създадени работни групи, които до 26 ноември трябва да дадат своите предложения или за нов модел или за допълване на сега предложените.
"Когато са готови решенията, ще организирам втора кръга маса, на която ще се представят решенията на работните групи. Аз искам, когато тръгна към Министерски съвет и Народното събрание, зад мен да стоят всички организации, ако не 100%, то поне една голяма част от тях", каза Ананиев.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост