NSVOK top banner

Вход

Нова детска площадка за малките пациенти с онкохематологични заболявания (видео)

daritelМартин Стратиев – поет и моторист, събра 19 000 лева от дарения, за да ремонтира детската площадка пред онкохематологичното отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” в София.
„Тази прекрасна детска площадка направихме с една моя приятелка Елена. Събрахме средствата чрез „Фейсбук” от дарители – напълно обикновени хора, и построихме тази площадка. Събрахме около 19 000 лева и то почти изцяло много малки суми даряваха хората и много хора дариха. Имам и няколко по-големи дарители.Така стана това красиво и много важно нещо за децата с онкохематологични заболявания”, разказа пред bTV Мартин.
Преди неговата намеса площадката е изглеждала по съвсем друг начин – с една счупена люлка и пързалка в същото състояние. Недалеч от мястото за игра се намира и лабораторията, където се правят изследванията на децата.

„Те са доста болезнени, а за децата е важно да се разсейват и да прекарват огромна част от времето си на площадката заедно с техните майки. Аз си прекарвах 3 месеца почти всеки ден тук, за да следя какво става и накрая седнах, седях един час на пейката и бях щастлив, че се случи, защото беше трудно да се случи. В България, когато искаш да направиш нещо добро, е трудно. Със сигурност ще има не един, а още много проекти, свързани с тези деца. Аз съм им обещал, че ще им помагам винаги”, подчерта благодетелят.
Следващата кауза на Мартин е да купи нови манипулационни легла, които да заменят старите кушетки, непригодни за болните дечица. Новите са по-удобни и позволяват на лекарите да свършат работата си по-бързо, а и по-безболезнено. Клиниката има нужда от 2 такива модерни легла. Цената на всяко едно от тях е 2650 лева.
Вижте подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти Онкология ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост