Вход

Ананиев се завърна

k.ananiewКирил Ананиев отново ще бъде председател на Надзорния съвет на НЗОК, реши Правителството. Ананиев и преди е заемал тази длъжност. Преди по-малко от година подаде оставка, след това стана министър в служебния кабинет, сега отново се връща и като заместник министър на финансите. Ананиев е един от идеолозите на лимитите в здравеопазвнаето. Чрез неговото назначение министерството на финансите получава отново възможност директно да влияе на разпределянето на парите в НЗОК. Може да се очаква затягане на коланите.
Другите нови членове на надзора са Г. Димитрова от НАП, Л. Богданов от министерство на икономиката и юристката от МЗ Н. Сотирова. За пръв път, откакто е създадена НЗОК, МЗ ще има само един единствен представител в надзора и при това редови юрист от администрацията.  
Това е трета поредна смяна на държавната квота в НЗОК за последната година. След оставката на Ананиев през лятото на миналата година, служебното Правителство смени трима от представителите в началото на февруари. Сега са сменени отново всичките четирима представители на държавата. Заместник здравния министър д-р Мирослав Ненков е бил назначен в надзорния съвет на НОИ.
Маркирана като лимити НЗОК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна