НРД 2018. БЛС да си поиска парите за болниците!

Преговорите за нов НРД приключиха. В събота събора на БЛС ще реши дали да даде мандат на ръководството да го подпише или не. Вчера финансовият министър Горанов заяви директно, че иска да се спрат всички процедури по подготовка и подписване на новите рамкови договори, докато не се изясни финансовото състояние...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Един оперирал на сляпо, друг п…

Пациент на средна възраст получава силна болка в кръста след вдигане на тежест. Появява се слабост и затруднения в движението. пациентът постъпва по спешност в областна болница. Извършена е операция...

Приеха промени в Закона за лек…

С 96 гласа "за" парламентът прие на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Предложените от правителството изменения въвеждат мерки за наблюдение на лекарствените продукти, включени...

Д-р Миндов: Възможно е да бъда…

Д-р Георги Миндов - председател на Етичната комисия на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България заяви пред bTV, че скандалът с дълговете на Здравната каса към чужди фондове ще...

Дела срещу ИАМО

Пред Софийски районен съд е образувано дело срещу Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ проф. Златица златаПетрова във връзка с постановено наказателно постановление с което са наложени три имуществени санкции на обща стойност 3000лв на една столична болница за твърдени нарушения на Закона за лечебните заведения.
Наказателното постановление е издадено за три нарушения:
Първото, описано нарушение е във връзка с това, че управителят на болницата не е обявил и провел конкурс за заемане на длъжността Началник на едно от отделенията на болницата.
Второто нарушение е аналогично на предишното, но с разликата, че става дума за провеждането на конкурс за Началник на друго отделение.
Последното нарушение е, че управителят на лечебното заведение не е назначил с конкурс  Главна медицинска сестра.
След като му е връчен АУАН, управителят на болницата е направил своите възражения в сроковете и по реда на чл. 44, ал. 1 от ЗАНН. Тези възражения са обсъдени, но не са подкрепи от проф. Петрова и тя издава процесното наказателно постановление. В защита на своите права, управителят подава жалба пред Районен съд.
В жалбата си до съда иска отменя на наказателното постановление. Очаква се Районният съд да насрочи първото заседание по делото.

Пред Софийски районен съд е образувано друго дело срещу Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ проф. Зл. Петрова във връзка с постановено наказателно постановление, с което са наложени две имуществени санкции на обща стойност 2000лв на болница за твърдени нарушения на Закона за лечебните заведения.
Наказателното постановление е издадено за това, че лечебното заведение не е предоставило необходимото за лечението на пациент медицинско изделие, чрез болничната си аптека. Второто описано нарушение е затова, че болницата не е застраховала лицата, които упражняват медицинска професия в лечебното заведение.
След като му е връчен АУАН, управителят на болницата е направил своите възражения в сроковете и по реда на чл. 44, ал. 1 от ЗАНН. Посочил и релевантни договори във връзка с изпълнение на задълженията си за осигуряване на медицински изделия в болничната си аптека. Тези възражения са обсъдени, но не са подкрепи от проф. Петрова и тя издава процесното наказателно постановление. В защита на своите права, управителят подава жалба пред Районен съд. Делото е насрочено за 16.02.2017г.

Пред Софийски районен съд е образувано дело срещу Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ проф. Зл. Петрова във връзка с постановено наказателно постановление с което са наложена имуществена санкция на стойност 1000лв на болница за твърдени нарушения на Закона за лечебните заведения.
Наказателното постановление е издадено във връзка с това, че болницата не участва в поне една програма за външна оценка на качеството на структурите за образна диагностика.
След като му е връчен АУАН, управителят на болницата е направил своите възражения в сроковете и по реда на чл. 44, ал. 1 от ЗАНН. Тези възражения са обсъдени, но не са споделени. Предвид това е издадено и процесното наказателно постановление. В защита на своите права, управителят подава жалба пред Районен съд. Очаква се насрочване на съдебно заседание по делото.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Облачно

3°C

София

Облачно

Влажност: 89%

Вятър: 22.53 km/h

 • Rain And Snow
  24 Фев 2018 7°C 2°C
 • Превалявания от сняг
  25 Фев 2018 4°C -1°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»