Извънреден събор на лекарите за НРД 2018 (видео)

На извънреден събор на Българския лекарски съюз днес и утре във ВМА лекарите ще коментират проекта на НРД и трябва да гласуват мандат за подписване на Националния рамков договор за 2018 година. Срещата на медиците идва на фона на разразилите се скандали с парите на здравната каса. Над 360 лекари...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Един оперирал на сляпо, друг п…

Пациент на средна възраст получава силна болка в кръста след вдигане на тежест. Появява се слабост и затруднения в движението. пациентът постъпва по спешност в областна болница. Извършена е операция...

Приеха промени в Закона за лек…

С 96 гласа "за" парламентът прие на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Предложените от правителството изменения въвеждат мерки за наблюдение на лекарствените продукти, включени...

Д-р Миндов: Възможно е да бъда…

Д-р Георги Миндов - председател на Етичната комисия на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България заяви пред bTV, че скандалът с дълговете на Здравната каса към чужди фондове ще...

За Прокуратурата няма граници, нито срам

prosecutorВъзможно ли е един студент осем пъти поред да е скъсан на един и същи изпит? Дали на света има ученик, който осем години да повтаря в един и същи клас? Такъв студент и такъв ученик едва ли има, но има такава прокуратура. Има прокуратура, която осем пъти поред прекратява наказателно производство, заведено от родителите заради смъртта на 11 годишното им момиченце и осем пъти съдът отменя прокурорските постановления.
С Определение от 17.10.2017 година Сливенският окръжен съд за осми пореден път отмени Постановление за прекратяване на наказателното производство на Сливенската окръжна прокуратура. Последните „скъсани на изпита” са следователя Ташев и прокурора Сяров.

По случаят още преди повече от година са сезирани Главният прокурор Цацаров и инспектората на Висшия съдебен съвет. Нищо. Не сме чули и иначе словохотливата говорителка Арнаудова, да обели и дума по този казус.
Сигурно, ако родителите на починалото момиченце бяха собственици на банка, на вестник или нещо друго, можеше да е различно. Да, ама те не са. Те са обикновени хора. Толкова са незначителни в очите на овластените, че вместо да им съдействат за намиране на истината, си позволяват да ги манипулират и подвеждат.
Никой студент не е късан осем пъти на един и същи изпит, защото още на третия път ще е напуснал университета. За кариерата на прокурорите и следователите, обаче осемте отменени постановления нямат значение.
Това наказателно производство може да не свърши никога. В прекрасният ни Наказателно процесуален кодекс (НПК) не е предвиден финал. Прокурорите могат не осем, а осемдесет пъти да прекратят производството. НПК не е поставил граници.
НПК е дал всички права на Прокурора, а същевременно е отнел всички права на пострадалите. Те не само не могат по никакъв начин да влияят на производството. Писмата до главния прокурор и инспектората не са процесуално обусловени. Те са в рубриката „предложения и сигнали на граждани”. Органите не са длъжни дори да отговарят. Те и не отговарят.
Пострадалите нямат право даже да се оплачат от бавното правосъдие(6 години в този случай). Законът казва, че такава жалба е процесуално допустима, само ако производството окончателно е приключило. Както стана дума то може никога да не приключи. Колко удобно нали?
След, като закона ти го позволява, то може да спреш, само от срам. А когато нямаш нито граници, нито срам? Тогава правиш каквото си искаш. Кой го е грижа?

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Облачно

5°C

София

Облачно

Влажност: 71%

Вятър: 6.44 km/h

 • Rain And Snow
  24 Фев 2018 6°C 1°C
 • Превалявания от сняг
  25 Фев 2018 3°C -1°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»