Вход

Преговори за заплати в здравеопазването скоро няма да има

Преговорите за заплати по браншове ще се водят само след приемане на съгласие за правилата за определяне на минималната работна заплата, каза пред бранковБНР-Пловдив Д. Бранков – зам. председател на БСК. Ние имаме доста коментари за начина, по който е подписано колективното трудово споразумение в сферата на здравеопазването – между работодателите и синдикатите.

Здравеопазването е разделено на различни сфери и съвсем различни са ситуациите в държавните, в частните и в общинските болници. Голяма част от тях са задлъжнели и не могат да посрещат задълженията си по доставки, работни заплати и за нас следваше това да бъде обект на договаряне веднага след определянето на механизъм за минимална работна заплата, подчерта Димитър Бранков.
Позицията на четирите работодателски национално представени организации е обща – преговорите по актуализация на постигнати вече браншови колективни трудови договори следва да се състоят, след като бъде определен механизъм за минимална работна заплата. Това трябва да стане в работната група към министерството на труда, която функционирала от началото на годината, но досега е имала не повече от 2-3 събирания, подчерта още Диимитър Бранков – заместник-председател на БСК.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»