Вход

С. Абумелих: Лимитите на болниците са против всякаква логика

Народният представител от ГЕРБ Семир Абумелих заяви отново, че не приема лимитирането на болниците от НЗОК в интервю за Фрогнюз. Той ще предложи отпаабумелихдането на тескта на второ четене, както и това всеки осигурен да има лична партида в НЗОК.
Против съм бюджетите на болниците, защото те са против всякаква логика. Въвеждането на пръстовия отпeчатък измества лимитите. Пръстовият отпечатък гарантира, че няма да има източване на НЗОК. Защо трябва да има лимити?! Лимитът е мярка, която ще ограничи неоправдания разход. По-добре да има пръстов отпечатък, отколкото лимити.
Въпреки че имам забележки по бюджета на НЗОК, е по-добре, че бюджетът е минал на първо четене. Хубаво е, че са заложени повече пари за здравеопазване. Увеличаването им обаче не се усеща, тъй като няма ефективност на системата.
Каквито и мерки да се вземат, не могат да оправят напълно положението в здравеопазването. Защото системата е такава – изчерпана е от съдържание, от идеи. Трябва да се хвърли в боклука и да се въведе нова.
Ще предложа всеки българин да си има лична партида – да знае колко има внесени пари и колко са излезли, завършва интервюто Абумелих.

Маркирана като лимити

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»