Вход

Лекуват ли онкоболни с лекарства с изтекъл срок?!?

Ани БоневаЧета го вече няколко пъти и мозъкът ми блокира, защото не мога да повярвам какво чета, как е спусната информацията от службите, какви пропуски намирам, какви важни въпроси не са засегнати и докъде стига невежеството и безнаказаността взети заедно!
директор на СБАЛОКак е възможно директорът на най-голямата и субсидирана Онко-болница (СБАЛО) да се измъкне с мярка за неотклонение „Подписка" при умишлено вредна и опасна политика! Въртяли са пари до безобразие – милиони! Преливани са от пусто в празно, от джоб в джоб! Пари, пари, пари, пари... Не се наядохте! Мамицата ви мръсна!
Принципал на болницата е министъра на МЗ! Министерството знаело ли е, че се прилагат лекарства с изтекъл срок на годност на пациентите!? Знаела ли е по какъв метод се прилага тази полезна практика, за кои заболявания, в какви количества, лекарствата били ли са  препакетирани и по коя система? По заявки и договаряне чрез МЗ, чрез търгове и директен внос, с протоколи по партида на НЗОК, платени в брой от пациента или с принудително дарение на касата на болницата!?!
СБАЛО (Онкологията) е с борд от 4 лекари, имат надзорна комисия, етична комисия, лекарствена комисия, националните консултанти и те са там! Болницата има съвет на директорите, борд на акционерите, дарители, научни звена, ценоразпис  за пациента... Всичко е описано подробно на сайта на СБАЛО! Само един ли ще опира пешкира?!? Всички ли са били съгласни тази практика да бъде в ход и умишлено са мълчали за случващото се! Етиката казва друго! Парите говорят съвсем различно! Моралът отдавна е погребан! Животът няма смисъл!
Пациентите подписали ли са информирано съгласие, със знанието, че ще им бъде приложено подобно лечение и били ли са съгласни, че ще бъдат лекувани с незнайно откога, за колко пъти, от колко време лекарствени молекули, прекурсори, цитостатици...
Ние пациентите нямаме достъп до тази информация. Преживяваме с надеждата метастазите и болката да намалеят. Но дали, защото още не е ясно кои са пациентите с приложената нетрадиционна терапия с кои и в какво количество медикаменти, които е трябвало да бъдат унищожени? Живи ли са? Подобрили ли са се? Излекувани ли са с новия-стар-подобрен-експериментален метод? Има ли положителен ефект от така приложената терапия на болни граждани и това как се е отразило на семействата им?
Ей, Управляващите,
Дайте на близките си от същото!
Позорно ли е за онколозите и експертите? Опасно ли е за здравето и живота на пациентите? Криминално деяние ли е? Организирано престъпление по служба ли е? Подписката като мярка достатъчна ли е?
Под строй към нара, За-Поч-Ни!
 
Ани Бонева, чл. на УС на ЦЗПЗ

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»