Вход

Днес оставката на Комитов ще бъде приета

daritkovaТова стана ясно от думите на Председателя на здравната комисия в Парламента д-р Дариткова. Според Председателя на здравната комисия, мотивите на Комитов са изцяло лични:
„Смятам, че мотивите му са изцяло лични. Решението е негово лично и ние ще спазим процедурата по приемането на оставката с решение на Народното събрание, ще стартираме процедура за избор на нов управител, който трябва да приключи в 30-дневен срок от приемането на оставката“, заявила Дариткова пред 24 часа.

 Дариткова даде висока оценка за работата на Комитов. Тя обясни появилата се информацията, че Комитов изобщо не е ходил до Народното събрание да подава оставка, с това, че той може да е пратил друг да я внесе вместо него.
Самият Комитов до сега не е коментирал внезапно подадената оставка и не отговаря на мобилния си телефон. Това поражда известни съмнения. Човек е нормално да се запита, защо Комитов се крие? Ако мотивите наистина са лични, той лесно може да потвърди това. Би могъл с две изречения да разсее всички съмнения, че оставката му е била поискана. Например като каже:
„Имам лични причини да напусна. Свърших добре работата си и се намирам в отлични взаимоотношения с министъра на здравеопазването, Парламента, Правителството, Надзорния съвет на НЗОК и министерството на финансите.”
Възможно е двете изречения да бъдат изречени днес пред Парламентарната комисия по здравеопазване. Ще видим.   
Според Дариткова, ГЕРБ в още няма номинации за нов управител. По думите ѝ предстои обсъждане, включително и на кандидатури от други парламентарни групи, ако такива има.

Маркирана като НЗОК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»