Вход

Ненков би продължил политиката на Петров

nenkov miroslavАко бъде избран за министър д-р Мирослав Ненков би продължил досегашната политика, като една от важните задачи е продължаване на проекта за Спешната помощ. Всеки друг би имал нужда от време да се ориентира в МЗ. Ненков сподели в интервюто за БНТ, че официални разговори с него за овакантеното министерското място не са водени, но имал неофициални такива. Той самият също не бил решил дали да приеме, защото се е съгласил да бъде заместник-министър заради подалия оставка проф. Николай Петров.

Той смята, че проф. Петров не е трябвало да подава оставка, а материалът, който го уличава е обиден. В разследването не е отчетено, че реално платената сума от ВМА по обществените поръчки за медицински изделия е 300 хиляди лева, а не милион и 700 хиляди лева. От началото на мандата здравното министерство било започнало да затваря течове и са били икономисани милиони левове. Болниците в Ловеч и Враца се развивали по един и същи начин. Когато парите са лимитирани, те все не стигат за едно или друго. Според Ненков е важно да се намери баланс. Цялото интервю вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лимити МЗ ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»