Вход
Обновен 12:31 EEST, Jul 21, 2017

Новият Управител на НЗОК ще бъде проверен за принадлежност към ДС

DSКандидатите за управител на НЗОК ще бъдат проверявани за принадлежност към Държавна сигурност. Това е едно от приетите правила за издигане и избор на нов Управител.
Всяка Парламентарна група може да издига кандидати в следващите 5 дни. Неправителствените организации могат да дават становища, а медиите да поставят въпроси, които ще бъдат зададени по време на изслушванията.

Постоянната комисия по здравеопазване ще изслушва кандидатите, на открито заседание по азбучен ред на собствените им имена. Комисията внася доклад в Народното събрание с резултатите от изслушването на кандидатите. След разискванията всеки от кандидатите може да направи изказване и да отговори на поставени въпроси в изложение до 10 минути.
Новият управител на НЗОК ще са избере с гласуване, като за избран се смята този, получил повече от половината от гласовете на присъстващите депутати. Ако никой кандидат не получи необходимите гласове се открива нова процедура.

Маркирана като НЗОК

Коментари   

+2 #2 Guest 07-07-2017 06:33
Цитит от edin:
Е какъв смисъл е да се проверя ,след като в президенството се назначават служители на ДС и то без никакво притеснение.

За съжаление на никой не му пука. Покварата е повсеместна и за това сме на тоя хал. Няма нужда да им забраняват назначение на служба, ако обществото е осъдило действията им. То, обаче не е, защото съвестта на всички е гузна.
Цитиране
-2 #1 edin 06-07-2017 16:21
Е какъв смисъл е да се проверя ,след като в президенството се назначават служители на ДС и то без никакво притеснение.
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови