Вход

Марешки вече обвиняем за изнудване на аптекари, той заплаши с предсрочни избори

МарешкиПовдигнаха обвинение на председателя на ПП "Воля" Веселин Марешки за рекет на аптеки. Антикорупционното звено на прокуратурата привлече депутата под наказателна отговорност за това, че в периода от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в няколко града е заплашил собственици на аптеки с увреждане на имуществото им и други противозаконни действия. Очаква се утре други двама народни представители от "Воля" да получат подобни обвинения от прокуратурата.

Марешки коментира в парламента обвинението, че е изнудвал аптекари като натиск, а някой е "спуснал името му". "Това е намеса свише", заяви депутатът. Заради делата и обвиненията председателят на парламента Димитър Главчев поискал Марешки да не стои на председателската банка като заместник-председател на Народното събрание. Председателят на ПП "Воля" обаче се обзаложи, че Главчев много по-бързо от него ще напусне банката, пишат от OFFNews.bg. Марешки изказа възмущението си, че откакто е дошло новото управление, нищо хубаво не се е случило в България. Затова, ако не се започне борба с неговите три приоритета - т.нар. ККК - корупция, контрабанда и картели, той щял да тръгне на избори.

"От септември започваме много агресивна политика към предсрочни избори", казва той.

"Поставиха ми тежко условие в края на май да прекратя бизнеса си с горивата", заяви бизнесменът, без да посочи кой е поставил условието, а само загатва: "Тези, които мародерстват този бизнес, ни го поставиха". Депутатът дори се срещал с премиера Бойко Борисов преди 2-3 дни, за да напомни за своите приоритети - трите ККК. Премиерът му обещал, че ще помисли за варианти.

Веселин Марешки определи действията на прокуратурата като "политическа репресия" и опит да бъде отклонено медийното внимание от по-важни според него теми.

Маркирана като съд аптеки

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»