Вход

За 3,5 години само 2 ефективни присъди за нападение над медици

насилиеПо повод поредната проява на насилие над медик в Стара Загора БЛС апелира не само за съпричастност към всички медици, жертви на насилие, а настоява за драконовски мерки срещу извършителите на такава агресия и иска промени, които  да доведат до реална обществена нетърпимост към грубостта, арогантността и посегателствата във всичките им форми.
В ефира на БТВ зам.-председателката на БЛС д-р Галинка Павлова заяви: „Многото случаи на насилие над медици говорят за системност на това укоримо недопустимо поведение. Утвърждава се усещането за липса на ефективна колаборация между МВР, прокуратура и съд.“
В БЛС са получили официален отговор от главния прокурор г-н Цацаров и са силно обезпокоени от информацията. За 3 години и половина от 2011 г.  до средата на 2014 г. въпреки многобройните нападения са образувани едва 14 досъдебни производства. От тях  само две са с ефективни присъди, а другите са приключили с условни присъди, с глоби или с пробация. „Бият, а след това - подписано споразумение!“, възмущават се от съсловната организация. 
Маркирана като БЛС съд

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»