Вход

Д-р Стефан Константинов: Насилието е в обществото и навсякъде

д-р КонстантиновНасилието е неприемливо, независимо дали става въпрос на насилие над медицински персонал, или въобще за насилие. Те не са по-застрашени, насилието е в обществото и навсякъде. Проблемът е в прилагането на закона въобще, каза в интервю пред БНР бившият здравен министър Стефан Константинов.
„Ние нямаме в момента проблем във вземането на решения от страна на министъра на здравеопазването, от страна на главен прокурор, по-скоро имаме проблем с това как се прилага законът. Проблемът е системен. Ние виждаме, че законът не се прилага по начина, по който хората очакват и за много други случаи, не само за насилие. Проблемът надхвърля темата за отношенията пациенти – лекари.
Управляващите да седнат и да помислят какво може да се направи, защото винаги има какво да се направи“, каза още Константинов и допълни: „Има простички неща, които могат да се свършат, и те са на ниво всяка болница. Болниците трябва да имат камери, всичко да бъде документирано, да се знае кой какво върши и този човек, който върши лоши неща, трябва да си понася последствията. Нека за всеки конкретен случай да има конкретно наказание.“
Насилието над лекари и съответните мерки, които биха могли да бъдат предприети за предотвратяването на зачестилите подобни случаи ще бъде разисквано на днешната среща между главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на здравеопазването проф. Николай Петров. 
Маркирана като лекари

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»