Вход

Военен издъхна в Благоевград след преглед от студент по медицина

пицовСмущаващи подробности излязоха около смъртта на военния подполковник Пламен Пицов от Благоевград, издъхнал внезапно след преглед в Спешно отделение. Подполковник Пицов е пристигнал в Спешно отделение, придружаван от близък на семейството стажант в 3-ти курс медицина в Стара Загора, но дежурната лекарка е била ангажирана с други три спешни случая. Стажантът по медицина, без да пита никой, направил кардиограма на пациента, видял я и го отвел у дома, без да поиска помощ от колегите си в отделението, пишат от struma.com. Така дежурният екип въобще не е виждал пациента.

Когато 43-годишният заместник-командир  по техническата част на бригадното командване на Военно формирование 26 400 - Благоевград Пламен Пицов издъхнал за броени часове в дома си, въпросният стажант дошъл с нервна криза в отделението и се наложило да му поставят диазепам, за да се успокои.

Причината за смъртта на подполковник Пицов е белодробна емболия, което се е установило след аутопсията, извършена от д-р Яни Златин в  благоевградската болница. Първоначално медиците са смятали, че причината за фаталния край е инфаркт. Лекари коментират, че белодробната емболия представлява внезапно запушване на белодробната артерия с пренесен с кръвния поток ембол или тромб. Пълното блокиране на главната белодробна артерия води до летален изход. Проверката на д-р Митев в болницата е установила, че в Спешно отделение виновни няма. Въпросът е как този стажант си е позволил сам да прави кардиограма, само медицинска сестра му е направила забележка, но той не се подчинил, каза д-р Митев, който е сезирал прокуратурата с искане стажантът да бъде намерен и разпитан.

Маркирана като пациенти ЦСМП

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»