Вход

Уволниха директора на ЦФЛД д-р Троева

ТроеваВ понеделник в 16 ч. директорът на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева е била извикана в Министерството на здравеопазването, за да ѝ връчат заповед за уволнение, заяви за Дир.бг Пенка Георгиева от Обществения съвет на Фонда. Д-р Троева обаче е отказала да подпише заповедта и е поискала среща с министъра на здравеопазването проф. Николай Петров.
Причините за отстраняването ѝ засега не са известни, но по клауза от договора директорът на Фонда за лечение на деца може да бъде уволнен без предупреждение, така че уволнението е според правилата.

Д-р Тинка Троева беше назначена на поста през месец март, след като д-р Владимир Пилософ напусна по искане на служебния министър Илко Семерджиев. Тогава проверка на МЗ за периода от септември 2015 г. до октомври 2016 г. разкри редица тежки нарушения.
„Д-р Троева работеше добре и сме изненадани, уволнението ѝ ще попречи на обработването на заявленията и отпускане на средствата за лечение на деца. На всеки нов човек му е необходимо време. При предишната смяна се загубиха заявления“, коментира Пенка Георгиева.
Сега във Фейсбук групата „Въпроси към Фонд за лечение на деца“ събират подписка от родители в нейна подкрепа, добави Георгиева.

Маркирана като ЦФЛД

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»