Вход

Изолират в инфекциозно отделение мъж със съмнения за антракс

болницаРайонната прокуратура в Разград се разпореди днес мъж, за когото има съмнение, че е заразен с болестта антракс, да бъде задължително изолиран в инфекциозно болнично отделение, информират от bTV. Прокурорите са се самосезирали от публикации в медиите за евентуално заразен с болестта овцевъд от село Трапище, община Лозница.
Съмнения за изключително заразната болест има и за отглежданите овце от 45-годишния мъж от село Трапище. 10 от тях са починали, а при аутопсията на две от животните не са установени признаци за заболяването. Проби от овцевъда и животните са изпратени в лаборатория в София.

Районната прокуратура е образувала преписка по случая. В постановлението за задължителната изолация на овцевъда наблюдаващият прокурор от Районната прокуратура в Разград напомня на компетентните органи, че според Закона за здравето изолацията и лечението на лица, болни или носители на антракс и други заразни болести, се извършва със заповед на ръководителя на болнично лечебно отделение по предложение на лекуващ лекар.
Районната прокуратура в Разград е разпоредила на органите на РУ на МВР в Лозница и на ОД на МВР в Разград да организират привеждането на пациента в болнично заведение при спазване на всички мерки за сигурност и безопасност, за да не се допусне заразяване с антракс и на други лица. 45-годишният мъж вече е настанен в МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград.

Маркирана като пациенти лаборатории

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»