Вход

От 30 до 50 000 лв. струва лечението на тежко пострадал при катастрофа

ПетровНа откриването на конференцията по пътна безопасност "Мирен договор за българските пътища" министърът на здравеопазването Николай Петров каза, че през 2016 г. загиналите по българските пътища са 700, а броят на тежко ранените е между три и пет пъти повече. Анализ на Българското дружество по анестезиология и интензивно лечение показва, че лечението на един тежко пострадал при ПТП струва 30 - 50 000 лв., посочи министърът.

Той приветства инициативата на Асоциацията на българските застрахователи и обеща министерството да бъде отговорен партньор в борбата с войната по пътищата и социално-икономическите последици от нея, информират от БНТ.
В юбилейната конференция участие взеха министърът на финансите Владислав Горанов, председателят на Комисията по бюджет и финанси към НС Менда Стоянова, председателят на КФН Карина Караиванова и представители на застахователния бизнес. Следващата седмица министър Петров ще се срещне с председателя на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи Светла Несторова.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»