Вход

Съмнение за злоупотреба в болницата в Търговище (видео)

болницаСъмнение за злоупотреба в здравната система проверява НЗОК. Болница поискала 1600 лв. за операция на онкоболна жена, която според семейството ѝ не е извършена. Операцията обаче е отразена в епикриза и отчетена пред Здравната каса, съобщават от bTV.
На 15 септември Решиде Чибукова е приета в болницата в Търговище със сериозни оплаквания. Синът ѝ разговаря с хирурга д-р Тодоров.
„Срещнахме се в кабинета му, написа си данните с химикалка и ми поиска сумата от 1600 лв. Някакъв пресивател каза, и като осигуриш парите, каза, елате”, разказа синът на пациентката Джемал Боровинов. Семейството не разполага с парите.

При изписването в епикризата ѝ е описана операция с обща упойка. По-късно състоянието на жената се влошава и е приета във варненската болница „Света Анна”.
„На документите, които ми показаха близките, е написано, че е направена ревизия и това е – това е все пак операция на предната коремна стена”, обясни д-р Гено Генов, хирург в МБАЛ „Св. Анна”.
Директорът на болницата в Търговище не намира некоректни действия.
„Твърдението на пациентката, че не е направена операция, вероятно е възбудено от това, че не е правена коремна операция и не е имало голям шев”, заяви д-р Иван Светулков, изпълнителен директор на МБАЛ - Търговище.
„Ако се констатира, че дейността е отчетена, а не е извършена, Касата е в правомощията и в задълженията си да прекрати договора по тази клинична пътека”, каза директорът на РЗОК в Търговище Емил Стоянов.
Лекарят, поискал сумата и подписал епикризата, отказва да говори пред bTV, но отрича да е искал пари и потвърждава за извършена манипулация.
Предстои проверка от Здравната каса.
Вижте подробности във видеото:

Маркирана като болници пациенти ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»