Вход

Първо консултант на дъщеря си, после национален консултант

МариновПредставяме ви Отворено писмо от проф. д-р Петър Маринов, съдебен психиатър, изпратено до д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазване към Народното събрание и до всички членове на Комисията, до проф. Николай Петров - министър на здравеопазването, до БХК и до национални и регионални медии:

Уважаеми господа,
С дълбоко учудване научих, че министър Петров е назначил проф. Стефан Тодоров, дм за Национален консултант по съдебна психиатрия. Особен интерес представляват следните въпроси, касаещи избора на министъра на точно този консултант по съдебна психиатрия:

1. Колко експертизи е изготвил д-р Тодоров през последните 10 години?
2. Включен ли е в списъка на вещите лица към някое от окръжните съдилища в страната или не? Ако е включен от кога и колко пъти е назначаван за вещо лице?
3. Явявал ли се е д-р Тодоров някога на изпит за специалност по съдебна психиатрия или специалността му е присъдена по друг начин?
4. Колко вътреболнични самоубийства и такива непосредствено след изписването са се случили в МБАЛ „Св. Марина“ след назначаването на консултант Тодоров като съдебен психиатър в болницата? Има ли нарочен анализ на тези случаи? Уведомяван ли е Медицински одит за това или се покриват на място от ръководството на болницата?

Редно е министър Петров да отговори на тези въпроси, ако смята, че имат стойност за обществото.
Тези въпроси са от особено значение за оценката на работата на министър Николай Петров и неговата кадрова политика в цялост и в частност в граничната област между правото и медицината.
Назначаването на проф. Тодоров като консултант в МБАЛ Св. Марина в направлението психиатрия, заедно с дъщеря му доц. Тодорова е ли проява на шуробаджанащина или просто отразява еволюция в посока на добрите европейски нрави и практики.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»