Съдът обяви за нищожни лимитите на болниците за 2015 година

Върховният административен съд отмени Решение No РД-НС-04-9/27.01.2015г. на НС на НЗОК, с което бяха определени лимитите на болниците за 2015 година. Съдът потвърждава изцяло мотивите на Административен съд София град, който прогласи за нищожни точка 2 и 3 на решението, с които се определят лимитите на болниците през 2015 година...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Шуменският Окръжен съд обяви л…

Състав на Шуменския окръжен съд под председателството на съдия Свилен Станчев постанови решение, с което обявява лимитите на болниците за нищожни. В мотивите на съда се казва следното:Въвеждането на „лимит”...

Хванаха контрабандни лекарства…

От Агенция "Митници" съобщиха за опит за пренасяне на контрабандни медикаменти, предотвратен от митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево. Лекарствата са били открити в лек автомобил, който е...

Заличават термина "инвали…

Заличиха термина "инвалид" на първо четене на промените в Закона за държавните такси в парламента. Според авторите на предложението така ще бъде улеснена социалната интеграция на хората с увреждания и...

Здравният министър с награда за Клинично сътрудничество и работа в екип

ПетровМинистърът на здравеопазването проф. Николай Петров беше отличен с приз за Клинично сътрудничество и работа в екип по време на третото издание на Националните медицински награди. Отличието се връчва на проф. Петров за постигнати финансови резултати и намаляване на публичните разходи като началник на ВМА, за професионални успехи като анестезиолог, за активно клинично сътрудничество в "Катедрата по анестезиология, реанимация и интензивно лечение“ и за отлична работа в екип като министър на здравеопазването.

„Не само аз, а и всички колеги лекари приемаме всяка наградата като оценка за работата ни, за професионализма ни, но най-вече като голяма отговорност, че за в бъдеще трябва да бъдем още по-добри във всичко, което правим“, заяви здравният министър при получаването на наградата.
„Всички наградени тази вечер са светила в медицината, изключителни професионалисти, но и изключително добри и скромни хора, които заслужават уважение. Не бива те да бъдат обругавани, не бива да бъдат нападани“, каза още проф. Петров.
Третото издание на годишните награди National Medical Awards 2017 подкрепи националната кампания „Не на насилието“, която беше инициирана в отговор на зачестилата агресия срещу медицински лица в цялата страна.
На церемонията министър Петров връчи на акад. Богдан Петрунов голямата награда за Цялостен принос в развитието на медицината. Той е един от водещите специалисти в областта на имунологията и алергологията в България и по света. Дългогодишен преподавател по имунология и алергология в Медицинския университет в София. Създател е на първата в България лаборатория по алергия, благодарение на която в практиката бяха разработени и внедрени повече от 200 вида алергенни препарата за диагностика и лечение.По този начин бяха поставени основите на съвременната клинична алергология у нас .
„Вие сте не само български лекар, който работи за имиджа на страната ни в международен мащаб, не само сте авторитет в медицината, с когото всички ние да се гордеем, но най-вече Вие сте един много добър и нормален човек. Прекланям се пред Вас!“, заяви здравният министър и допълни, че акад. Петрунов е пример за блестящ учен и прекрасен преподавател.
По думите на акад. Богдан Петрунов лекарите трябва да получат много по-висока позиция в ценностната система на нашето общество.
„Последните години много негативни тенденции се очертават спрямо лекарите, което не е достойно. Пациентът е всичко за нас и трябва да му отдадем всичко от нас“, категоричен беше акад. Петрунов.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно съвременните ...

Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн...

Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права...

Прочети още ...

Предимно облачно

-2°C

София

Предимно облачно

Влажност: 86%

Вятър: 0.00 km/h

 • Сняг
  16 Яну 2018 3°C -3°C
 • Rain And Snow
  17 Яну 2018 8°C 0°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»