Вход

Липсата на дежурен в реанимация в болницата във Враца застраши живота на двама пациенти (видео)

протестЖивотът на дете и мъж е бил застрашен във врачанската болница снощи заради липсата на дежурен лекар в реанимация, съобщи лидерът на КТ "Подкрепа" в лечебното заведение д-р Емил Младенов.
"Липсата на лекар в реанимация доведе до две много драматични последствия. Дете с остър апендицит пред перфорация трябваше да бъде транспортирано до софийска болница за спешна операция, защото тук нямаше кой да му даде упойка. А интубиран пациент с инсулт, който бе в кома, трябваше да бъде превозен до болницата в Монтана, защото нямаше кой да му осъществи интензивното наблюдение", обясни д-р Младенов.

Той и колегите му, които протестират пред болницата във Враца за пореден ден, бяха категорични, че някой трябва да понесе отговорността за това, което се случва в лечебното заведение.
"По договора за управление тази отговорност се носи от изпълнителния директор. Той вече е подал оставка, но така ли се изпълняват задълженията в предизвестие – оставяш болницата да катастрофира във всички направления?”, възмути се синдикалният лидер.
Само в рамките на тази седмица три сестри от отделението по съдова хирургия са подали оставка и там вече е невъзможно да се състави график за дежурствата.
Медици и граждани обмислят затваряне на главния път Е79 и шествие по улиците на Враца, въпреки че от днес болничната аптека е заредена с медикаменти, а остават актуални и обещанията за изплащане на забавените заплати за август и септември, информират от bTV.

Вижте повече подробности във видеото:

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»