Вход

Наградите на БЛС за 2017 (снимки)

БЛСНа официална церемония от Български лекарски съюз връчиха наградите на „Лекар на годината 2017”. Събитието се проведе за седма поредна година. Лекар на годината е най-престижното медицинско отличие у нас, а зад избора на наградените в различните категории стои мнението на лекарското съсловие от цялата страна.

ЯневНаграденият с приза Лекар на годината 2017 е доц. Николай Янев. Тази година той извърши уникална интервенция – 3D принтиране на челюст на онкоболен пациент. Отличието му връчиха заместник-министър председателят Валери Симеонов и председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев.

“Основният акцент тази вечер искам да бъде върху обединяването на усилията – както при реализирането на операцията през август, така и тук – тази вечер. Успехът, който постигнахме, е благодарение както на екипната работа със специалисти от различни специалности, така и на безрезервната подкрепа от ръководството на Пирогов”, сподели доц. Янев, получавайки наградата.

наградаВ категория „Принос в развитието и прилагането на иновативната медицина“ бяха наградени двама лекари - доц. Цветан Минчев, извършил субституция на трахея в Аджибадем Ситиклиник МБАЛ Токуда и доц. Иван Танев – направил за първи път трансплантация на ирис на дете в Александровска болница.

 

 

наградаОтличията на иноваторите в медицината връчи проф. Николай Петров, министър на здравеопазването.
„Колеги, гордейте се с това, което знаете, гордейте се с това, което правите. Създайте школа и доказвайте всеки ден, че медицината не е професия, тя е призвание“, поздрави наградените проф. Петров.

 

 

наградаЗа активен принос в развитие на ендокринната и лапароскопската хирургия наградата взе проф. д-р Росен Димов от болница Каспела. Наградата му връчи проф. Огнян Хаджийски – заместник-председател на БЛС.

В категория „Принос в развитието и утвърждаването авторитета на съсловната организация" бе отличена д-р Марияна Михайлова, която винаги е демонстрирала принадлежност и съпричастност към съсловието и която неведнъж е защитавала авторитета на лекарския съюз.

наградаНаградата за мениджър на годината спечели д-р Тодор Тодоров, изпълнителен директор на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” - Монтана. Д-р Тодоров получи наградата си от заместник-председателят на БЛС д-р Галинка Павлова.

 

 

За „Доайен 2017“ бе избран проф. Георги Георгиев - специалист УНГ, който продължава да упражнява професията си и до днес, на 85 годишнина възраст, като специалист в клиниката по УНГ в “Първа МБАЛ София”.

наградиВ категорията за млади лекари „Ти си нашето бъдеще“ награди взеха 16 лекари от цялата страна. Наградите им бяха връчени от д-р Юлиан Йорданов и председателят на комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, която насърчи отличените да продължават да надграждат себе си и ги поздрави за избора да останат да практикуват професията в България.

 

 

наградиД-р Стоян Борисов – главен секретар на на БЛС награди лекари от 28-те районни колегии на съсловната организация, а най-голямата - Софийската, получи своите отличия от председателя на РЛК София-град, проф. Милан Миланов. Всички лекари бяха наградени за високия си професионализъм и постоянство в професията.

Маркирана като лекари БЛС

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»