Вход

В Бургас топмедици ще лекуват тялото, а "Дара Хелп" - душата на онкоболни пациенти

Desktop83Един от най-добрите онколози у нас оглави новото онкологично отделение в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. Д-р Филип Маринов е познато име благодарение на иновативния подход към пациентите, който прилага в своята практика. Той е завършил Медицинския университет в София през 1995 г. и до 2012 г. работи в клиника по медицинска онкология към УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“, а след това в онкологичната клиника „Доц. д-р Валентина Цекова“ в МБАЛ - Сердика в София. Д-р Маринов е един от създателите на проекта за онкологични клиники на името на светилото в онкологията доц. Цекова. Началникът на новото онкологично отделение е участвал в редица международни клинични проучвания под нейно ръководство, като в четири от тях е съавтор.

Известният онколог е познат сред пациенти и колеги като човек, който възприема лечението в неговата цялост и се вълнува както от медицинската същност, така и от психологическата. Д-р Филип Маринов смята, че пациентът не е просто случай, а човек, който трябва да бъде поставен в центъра на случващото се и да бъде изграден двустранен процес на уважение и доверие.

Новото онкологично отделение към университетска болница "Дева Мария" в Бургас си партнира с известния Център за съпътстваща грижа "Дара Хелп". В отделението специално място ще бъде отделено за психолозите и помощта, която те ще оказват на хората с онкологични заболявания в целия процес по тяхното лечение. Според специалистите психологическата помощ при онкопациентите е от съществено значение, информират от вестник 24 часа. Ракът е болест, която засяга не само тялото, но и емоционалния свят на пациента. Въпросите и страховете съпътстват не само периода на диагностициране и лечение, но често продължават и след това.
Често се случва диагностицираните с онкологично заболяване да пазят околните от собствените си чувства и емоции, да се опитват да им дават сили и да забравят за себе си. Страховете да не се върне болестта, да не се наранят близките, са огромна тежест, която човек трябва да има с кого да сподели. В тези моменти е от изключителна важност заболелият да може да се консултира със специалист и да получи отговори и подкрепа.
"Хората често си представят края на лечението като позитивен момент. Има вероятност обаче това да не е точно така. Възможно е да продължат да се чувстват тъжни и потиснати, да се почувстват самотни, да преминат през емоционални конфликти", разказват специалистите от "Дара Хелп".
"Най-важно е да питат, когато имат колебания и въпроси, да търсят своите отговори и да говорят с хората, които могат да ги разберат и помогнат. Ние ще сме тук точно за да им помагаме да преминат през емоционалните трусове, които могат да се появят в живота им след диагнозата. Нашата основна цел е да улесним пациента и неговите близки в терапевтичните и социалните аспекти в борбата с рака. Стремежът ни е да подпомогнем постигането на по-добри терапевтични резултати и запазването на качеството на живот", казва Невена Манолова, съосновател на Центъра за грижа за пациентите с онкологични заболявания "Дара Хелп".

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари пациенти рак

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»