Вход

Проф. Генчо Начев: Аз съм един от дежурните заподозрени за министър на здравеопазването

НачевПроф. д-р Генчо Начев отрече пред БНТ той да е бъдещият министър на здравеопазването, както и някой да е разговарял с него. В "Денят започва" директорът на университетската МБАЛ “Света Екатерина” каза, че принципно би приел при условие, че се гарантира осъществяване на това, което трябва да се направи, но както и да му предложат, няма да приеме.
Проф. Начев сподели, че разбира оставката на д-р Петров, защото това е неморален акт и по този начин е спестил напрежение, което е щял да създаде към правителството.

"Цялата работа е около нещо, за което до сега няма данни, че е нарушение на закона, но знаете как се убива муха и политик. При всички случаи е настъпил интереси", каза още той.
За това, че парите в здравеопазването отново няма да стигнат той обясни, че причината е, че не се използват ефективно и рационално.
„Два са основните пътища за получавани пари от касата без да е свършено нищо. Единият е да се отчита нещо, което наистина не е извършено, т.е. мъртви души. Единият път да се спре това е електронна здравна карта, а другият санкции. Вторият начин е да се отчита нещо, което не е показано. Това е страшно, защото засяга здравето на хората”, заяви директорът на “Света Екатерина”:
Според професора трябва да има контрол по отношение на показания и качеството на дейността, както и жестоки санкции.
Той отрече причината за напрежение между лекари и пациенти да е качеството на услуга. Проблемът според него трябва да се реши, като хората от съсловието се възпитават в милосърдие към тези, които отиват да търсят помощ и още от студентската скамейка трябва да се работи в тази насока.

Вижте подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари МЗ ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»