Вход

БЛС: Ако бюджетът мине - ще преговаряме с надзора на здравната каса (видео)

ПавловаОт Българския лекарски съюз смятат, че бюджетът за здравеопазване трябва да бъде коригиран, защото сумата за доболнична помощ е недостатъчна. В студиото на "Денят започва" по БНТ заместник-председателят на съюза д-р Галинка Павлова каза, че 7-те милиона предвидени за дейността на ДКЦ-та са недостатъчни. Затова лекарският съюз ще преговаря с надзора на здравната каса, ако бюджетът бъде приет в този вид.

„Там, където няма болници - какво прави населението. Това е недоразумение - всички да идват в големите градове. Няма пари да се издържат структурите. Тежестта трябва да се изнесе от болниците, но няма как да стане. Ако не се коригира бюджетът - това е по 130 лв. на практика. Очакваме Ананиев да ни подкрепи. Ако бюджетът мине - остава да преговаряме с надзора на здравната каса”, заяви д-р Галинка Павлова.

Вижте целия разговор във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като БЛС НЗОК ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»