Вход

Детската клиника по изгаряния на "Пирогов" обновена за първи път от 1974 г.

babyВ Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия към спешната болница "Пирогов" за първи път от 1974 г. са обновени оборудването и леглата на малките пациенти. Средствата за подмяната на остарялата леглова база са в размер на 60 000 лв., събрани от благотворителната организация Лайънс клуб "София Витоша", информират от dnevnik.bg. За отделението са осигурени нови функционални легла за 15 стаи, в които се лекуват близо 90% от бебетата и децата с изгаряния в страната. Дарена е и професионална вана, в която няколко пъти дневно се хидратират децата с тежки изгаряния, както и два апарата за бързо и безболезнено откриване на вени при инжектиране.

Отделението е един

деца

ственото специализирано в страната за диагностика, активно лечение и ранна рехабилитация на деца с обширни и ограничени изгаряния и измръзвания. Качеството и функционалността на леглата са изключително важни, защото лечението на част от децата там може да продължи с месеци, но досега се ползваха такива на 43 години.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като пациенти ЦСМП

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»