Вход

Пловдивски лекари на съд за смърт на пациент

съдВ Пловдивския окръжен съд продължава дело срещу трима лекари, обвинени в лишаване от живот при професионална непредпазливост. Повдигнати са обвинения срещу д-р Петър Трайков, д-р Георги Марков и д-р Гюнай Мехмед, че не са положили адекватни грижи за 74-годишен онкоболен, който впоследствие е починал от перитонит, съобщават от ”24 часа”. През август 2009 г., когато пациентът умира, тримата са били специализанти и са давали дежурства. Според прокуратурата младите лекари не са извършили активно наблюдение на оперирания от карцином пациент.

„Бяхме специализанти на няколко месеца в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, а ни оставиха сами в отделението със 100 тежко болни. Нека лекарят, който не дойде на работа, сега да си поеме отговорността“, заяви пред съда д-р Петър Трайков.

Д-р Трайков, който в момента е главен лекар на клиника в Дюселдорф, не се призна за виновен. Той бе категоричен, че при своето дежурство е извършил преглед на пациента и поискал консултация с невролог заради симптоми на остро мозъчно състояние. Колегите му също твърдят, че са невинни и са изпълнили служебните си задължения.

„Никой от тях не вдигна чаршафа на съпруга ми, за да му види корема. Ако бяха го направили, сигурно щяха да разберат, че се влошава. Борис не заслужаваше да умре в такива адски мъки”, сподели вдовицата на починалия пациент.

Очаква се съдът да се произнесе след изслушване на медицинските експертизи.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари съд

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»