Вход

Д-р Мирослав Ненков: Системата е измислена от дребна шайка много влиятелни и мощни хора (видео)

НенковД-р Мирослав Ненков, бивш заместник-министър на здравеопазването, коментира пред телевизия BiT оставката на проф. Николай Петров, както и актуалните проблеми в сферата.
„Системата е измислена много умно, тя неслучайно е направена така, че трудно може да се отнеме лиценза на болница или да се спре клинична пътека. И това е направено от една много дребна шайка много влиятелни и много мощни хора, това не е „бяла мафия“, защото колеги ми работят много съвестно в болниците“, обясни д-р Ненков.
„Не е нужно някой отвън или кръгът около Пеевски да ни плашат, но подобни слухове са част от всеобщия натиск върху нашия екип“, коментира медикът слуховете, че оставката на проф. Петров е била предизвестена по-рано.

„Контрол може да има само, ако е външен, ако дойдат тук германски контрольори“, категоричен е бившият заместник-министър.
„Солено-кисело-лют e вкусът ми след пребиваването ми в здравното министерство. Нищо сладко. Направих откритие, че в министерството работят хора, които работят като пчелички. Хората, които правят схемите не са глупави. Видях колко е леко да се подхлъзне човек, като му кажат: Г-н министър!”, каза още бившият вече заместник-министър.
„Нашият екип мъничко притвори тук-там някое кранченце. Не направихме нещо гениално, за което да ходим с охрана. Искахме да редуцираме нелегалния реекспорт. Това беше натиск, който започна още от самото начало. Нашият екип спести много пари”, категоричен е д-р Ненков.
„Има нужда от това лекарство от 50 на година в България. Вносителят внася 60, десет остават излишни. Той напълно легално ги изнася в чужбина. Има обаче хора, част от тези мърши, за които говоря, извинявайте за израза, които внасят лекарства два пъти повече от нуждите на страната и те липсват. На тези хора как ще им вземеш залъка от устата”, обясни бившият замесник-министър.
„Кранчетата никого няма да бъдат затворени, но могат да се ограничат. Това е бизнес за 4,2 млрд. лв.”, каза още той.
Вижте целия разговор във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»