Вход

Нови стъпки за лечение на епизоди на кървене при хемофилия

Hemlibra (емицизумаб-kxwh) е одобрен от Администрацията по храните и лекарствата на САЩ за предотвратяване или намаляване на броя на епизодите на кървене сред някои хора с хемофилия А.

Инжектираното лекарство е одобрено за пациенти с антитела, наречени инхибитори на фактор VІІІ. На хората с хемофилия А липсва ген, който произвежда фактор VIII, протеин, който съсирва кръвта.

Хемофилията засяга около едно от 5 000 бебета, родени в Съединените щати, около 80% от които имат хемофилия А, съобщи АХЛ в четвъртък в съобщение. Повечето бебета, родени с генетично заболяване, са мъже.

Хемофилия А може да предизвика епизоди на кървене в ставите, което води до тежки увреждания. Някои хора с болестта развиват антитела, които пречат на стандартните лечения.

"Днешното одобрение предвижда ново превантивно лечение, за което е доказано, че значително намалява броя на епизодите на кървене при пациенти с хемофилия А с инхибитори на фактор VІІІ", каза д-р Ричард Паджур, изпълняващ длъжността директор на Агенцията по хематология и онкологични продукти. "В допълнение, пациентите, лекувани с Hemlibra, съобщават за подобрение на физическото им функциониране."

Честите нежелани реакции на лекарството, прилагани предпазливо всяка седмица, включват реакция на мястото на инжектиране, главоболие и болка в ставите.

Етикетът на лекарството включва предупреждение за опасност от възможни кръвни съсиреци сред реципиентите, на които се прилагат анти-кървене лекарства, каза АХЛ.

Hemlibra се произвежда от Genentech, базирани в Южен Сан Франциско.

Източник: HealthDay News

Маркирана като лекарства

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»