Вход

Те спасяваха живота на пострадалите. Не са вземали заплата от август

ЛовечВсички лекари от Ловешката болница се явяват на работа в деня на катастрофата край село Микре, когато загинаха девет души, а 19 бяха ранени. Както други болници в България, и тази е изправена пред много проблеми, напомнят от bTV.

В деня на инцидента Мартин Тодоров не е на работа. Въпреки това шофьорът от Спешна помощ в Ловеч е сред първите, които помагат на ранените.

 

лекарОсем спешни екипа отиват на място, сред тях е д-р Тиков. Казва, че не са виждали такова нещо досега.

Румен Трендафилов е докаран в болницата с тежка травма в коремната област.

пациент„Ако не бяха те, може би нямаше и нас да ни има сигурно. Благодаря на всички и от хирургията, и от реанимацията”, казва през сълзи оцелелият мъж.
Лекуващият го лекар д-р Георги Гечев е сред първите, които посрещат пострадалите в болницата.
„Въпреки състоянието на болницата, от септември месец не сме взимали заплати, и въпреки всичко си изпълняваме нашия професионален дълг”, каза д-р Георги Гечев, хурург в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов".

Средното възнаграждение на лекарите е 800 лева. Има недостиг на специалисти, а повечето са в предпенсионна възраст. Лекарите признават, че има недостиг на медикаменти и консумативи. В началото на лятото болницата беше пред закриване, сега сметките ѝ са отново запорирани.

„Представете си една голяма катастрофа от този тип, няма здравно заведение, може да се транспортира до някое близо до ПТП-то място, може да коства човешки живот. И ако сега са загинали 11, можеха да са 20”, заяви д-р Анка Георгиева, изпълнителен директор на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов".
Ако здравното заведение затвори врати, близо 140 000 души в областта остават без многопрофилна болница.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари болници ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»