Вход

Болницата в Асеновград може да остане без спешно отделение

болницаОт многопрофилната болница в Асеновград се опасяват, че спешното отделение на лечебното заведение не покрива изискванията, заложени в новия медицински стандарт за спешната помощ и е застрашено от закриване. Управителят на общинската болница д-р Иван Червенков уточни, че за да отговаря на критериите, здравното заведение трябва да разкрие ново отделение по травматология и ортопедия, както и да разполага с кръвопреливен център, информират от БНР. Освен това площта на спешния център трябва да се увеличи двойно, както и медицинският персонал. Според него новите изисквания за спешна помощ от ниво на компетентност втора степен са непостижими за лечебното заведение.

„Ние можем да направим спешен приемен някакъв кабинет, може да направим кабинет за неотложна помощ. Има в каква посока да го направим и да бъде полезен, докато такава структура спешно отделение, която държавата все пак поема като ангажимент, просто няма да стане“, заяви д-р Червенков.
Той е депозирал докладна записка до Общинския съвет, който трябва да реши дали отделението да бъде закрито или да продължи да работи. Друг вариант е то да се трансформира в спешен кабинет, но тогава няма да идват линейки, а пациентите ще бъдат транспортирани до Пловдив.
В началото на 2016 г. спешното в Асеновград имаше подобен проблем, когато беше оповестен новият медицински стандарт за Спешна медицина, който по-късно падна в съда.
Данните за 2015 г. сочат, че през спешното отделение в Асеновград са минали над 6 000 пациенти от околните 39 населени места.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като болници ЦСМП

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»