Вход

Ананиев: Краткосрочните мерки не решават проблемите на болниците

МЗНа разширена среща за състоянието на областната болница в Ловеч министърът на здравеопазването Кирил Ананиев констатира, че години наред не е имало системност при управлението и контрола на голяма част от държавните дружества и показателен пример за това е областната болница в Ловеч. Пред депутати от всички политически сили от региона, представители на общините-съакционери в лечебното заведение и съвета на директорите на болницата, министър Ананиев посочи, че до две седмици екипът му ще е готов с детайлен и изчерпателен анализ за финансовото състояние на лечебните заведения с над 50% държавна собственост.

„Вече сме преполовили работата по доклада и ще предложа дългосрочни и работещи решения за функционирането на държавните лечебни заведения“, посочи министър Ананиев.
В момента Министерството на здравеопазването работи приоритетно в тази посока, съобщиха от ведомството.
„Ежемесечното гасене на пожари чрез вдигане на запори, осигуряване на дарения, частично изплащане на трудови възнаграждения и подобни краткосрочни мерки не е устойчив начин за решаване на проблемите в болничния сектор“, посочи още министърът по време на срещата.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»