Вход

Водещи имена в медицината ще участват във форум за медицински и здравен туризъм

мед. туризъмКонференция за медицински и здравен туризъм на тема „Медицински и здравен туризъм в България – състояние и възможности за развитие“ организират от Министерство на туризма в партньорство с Български лекарски съюз. Мероприятието ще се проведе утре в хотел Шератон. Целта на форума е представители на научния елит от различни области на медицината да споделят своите виждания относно възможността за развитие на комплексен туристически продукт в областта на здравеопазването. Идеята на конференцията е да се поставят базисни въпроси относно възможностите и проблемите, които стоят пред страната ни за развитие на този вид туризъм.

Участниците в конференцията са единодушни, че България е страна с огромен потенциал за развитието на медицински и здравен туризъм и по нищо не отстъпва на западноевропейските държави.
„Категорично сме конкурентни на останалите държави от Европа и не само на тях. Притежаваме природен ресурс, добри лечебни бази за балнеология, рехабилитация и спа туризъм, оборудвани за нуждите на пациентите, висококвалифицирани специалисти и всичко това е в пъти по-евтино отколкото в чужбина“, категорични са от БЛС.
Събитието ще се фокусира в три основни направления – „Фактори за развитие на медицински и здравен туризъм. Възможности за лечение на чужденци в България“, „Перспективи за създаване на комплексен туристически продукт в областта на медицински и здравен туризъм“ и „Иновации и добри практики в медицинския и здравен туризъм: международната практика“, в който панел гости ще бъдат представители от Австрия, Сърбия и Израел.
В първите два панела лектори ще бъдат специалисти в областта на ортопедията – доц. д-р Васил Яблански, началник на отделение по ортопедия и травматология в Болница Токуда, на неврологията и рехабилитацията - д-р Емил Милушев, началник на отделението по неврологична рехабилитация в Университетската болница “Св. Наум”, на офталмологията – доц. д-р Руска Христова, на хирургията – в лицето на доц. д-р Николай Янев, награден за лекар на годината от БЛС за уникална операция с 3D принтиран индивидуален имплант на челюст и др., както и представители от СБР-НК, Асоциация по физикална медицина и рехабилитация, Българска асоциация по геомедицина и геотерапия, представители на големи спа центрове и туроператорски фирми и пр.
Предстоящата конференция по медицински и здравен туризъм е платформа, позволяваща обмяна на опит и идеи от професионалисти в областта на медицината и туризма. Идеята на Българския лекарски съюз и Министерството на туризма е тази конференция да не е епизодично събитие, а да се превърне в традиция, която да дава възможност за повишаване на ефективността в сектора.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари БЛС

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»