Вход

Еврокомисар: Посетете дете с паралич преди да откажете ваксина

вНа пресконференция в Брюксел европейският комисар по здравеопазването Витенис Андриукайтис заяви, че „движенията против ваксините не знаят какво вършат и за какво говорят”. Той покани противниците на ваксините да обиколят европейските гробища и да посетят деца, болни от детски паралич, предаде Франс прес. Еврокомисарят припомни историческите факти, че европейските гробища са пълни с деца и младежи, починали през XVIII и XIX век именно защото не е имало ваксини.

„Тази година едни млади родители погребаха детето си, което почина от едра шарка. Нека тези, които се обявяват против ваксините, да посетят това семейство, да отидат на гроба на детето им, за да разберат какво правят”, призова Андриукайтис и допълни, че тези движения ни връщат десетилетия назад в каменната ера.
„Страните членки са ратифицирали конвенцията за правата на детето и трябва да гарантират спазването им на най-високо равнище”, категоричен е еврокомисарят.
Той добави, че ако родителите на децата не разбират това, правителствата са тези, които ще трябва да поемат отговорност за защитата на тези деца и да отстояват правото им на живот.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като ваксини ЕС

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»