Вход

Ананиев ще използва и спецслужбите за престъпленията в здравеопазването

АнаниевМинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев участва днес в парламентарния контрол и отговори на депутатски въпроси. Той каза в пленарната зала, че си е поставил срок от три седмици за пълен финансов анализ на дейностите в държавните болници, както и на техния мениджмънт в отговор на въпрос, свързан с тежкото финансово състояние на лечебните заведения за болнична помощ. Министърът обясни, че ще предложи програма с мерки за преструктуриране на болниците, които имат нужда от това.

„На базата на този анализ ще предложа конкретна програма и мерки за преструктуриране и оздравяване на тези болнични заведения, които имат нужда от това. Програмата ще бъде публична. За тази дейност аз ще нося пред правителството и пред вас своята отговорност“, каза той.

„До края на годината ще бъде засилена контролната дейност във всичките му възможни форми. Ако се наложи, ще ползвам съдействието и на специализираните служби за разкриване на престъпления в здравеопазването“, увери депутатите здравният министър и допълни, че здравносигурителният модел в момента в определена степен вече е изчерпан и трябва да се търси начин за надграждането му.

„Комплексният подход е задължителен, за да се отчетат всички преимущества и недостатъци на функционирането на системата на здравеопазването, акумулирани години наред. Предприел съм действия за подготовка на редица нормативни актове, които на този етап са отменени, но имат отношение към функционирането на болничната медицинска помощ. В кратък срок ще представя своите приоритети и намерения по отношение на бъдещото финансиране и функциониране на болниците“, отбеляза Ананиев.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»