Вход

„Китайски чай” предизвиква инфаркт (видео)

експерт18-годишният Кристиян, който почина в съня си във врачанското село Борован, е пушил от модерната напоследък дизайнерска дрога, известна сред учениците като "китайски чай", стана известно от разследването след смъртта на момчето. Психологът от “Ново начало” Калин Петков и Антон Славчев от Клиниката по детско-юношеска психиатрия в Александровска болница коментираха пред БНТ вредата от новите наркотици и предпочитаната от младежите дрога „китайски чай”. Специалисти твърдят, че от него се предизвиква силна възбуда заради амфетамина, с който се обработват листата на чая. Ако имащи проблеми със сърцето тийнейджъри пушат от този "китайски чай", могат да получат инфаркт или поражение на бъбреците и белите дробове.

„Този вид наркотици са изключително евтини и достъпни”, предупреди Калин Петков. Според него те могат да бъдат поръчани по интернет, тъй като много от тях не са забранени от закона.

„В нашата клиника се справяме с резултатите от вредната употреба на психоактивни вещества. Почти винаги има присъствие на марихуана. Често психозата не се разпознава. Тя се характеризира с агресивно поведение, има симптоми и на други психични заболявания, затова казваме, че синдромът при тях е полиморфен - има букет от симптоми на всички спектри на психичните разстройства”, обясни Антон Славчев.
Целия разговор вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като пациенти ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»