Вход

Лекарите в Белоградчик продължават работа, но искат среща с министър Ананиев (видео)

UntitПродължава приемът на пациенти в белоградчишката болница, където целият персонал беше в готовност да напусне. На среща с представители на Районната здравна инспекция, здравната каса и общината, лекари и медицински сестри, които от година и половина са без заплати, казаха, че ще продължат да работят до края на годината. 300 000 лева са задълженията на болницата само за заплати на персонала, напомнят от БНТ, а от август миналата година са изплащани частично само аванси.
Обяснението на ръководството на болницата е, че пациентите са малко и парите по клинични пътеки не достигат. От общината, която е собственик на здравното заведение, предлагат решение, но то е временно.

„Единодушно чрез гласуване медицинския персонал взе решение да продължат дейността до края на тази година. Аз поех два ангажимента. Единият е да преведем от кредита до 15 декември 150 000 лева за погасяване на 50% от трудовите възнаграждения и евентуална среща, уреждаме среща с министъра следващата седмица, да чуем мнението на министъра и екипа му за бъдещето на нашата болница“, съобщи кметът на Белоградчик Борис Николов.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»