Вход

Обучение по първа помощ на доброволци за европредседателството (видео)

БЧКСлед проведен конкурс, Министерството за българското председателство на Съвета на Европейския съюз избра 176 младежи-доброволци, които ще подпомагат работата на председателството. В БЧК доброволците преминаха първото си обучение - по първа медицинска помощ в различни ситуации - от злополуки до атентати. Те са млади, образовани, владеят по няколко чужди езика. След броени седмици по време на европейското председателство трябва да са готови да подпомагат чуждестранните делегации и журналисти не само в обикновените, работни ситуации.

„Както от пътен инцидент до, да кажем, временно влошаване на състоянието на някой от тях в помещенията или при не дай си боже при някаква терористична атака. Целта на това обучение е да могат да възстановят жизнените функции на пострадалите до идването на специализираните медицински екипи”, обясни д-р Надежда Тодоровска, зам. генерален директор на БЧК.
Йоана е завършила международни отношения в Лондон, но иска да бъде полезна тук. За нея председателството е шанс България да разчупи стереотипите, че е изостанала държава.
„Ние сме достатъчно добре образовани, имаме хъс, амбиция да се развиваме все повече”, каза Йоана Бончева, доброволец към европейското председателство.
Александър, студент в София, се надява доброволческата работа да му послужи като трамплин в професионалното развитие, а България да покаже, че не е пасивен член на Евросъюза.
В следващия етап от обучението си доброволците ще се запознаят с особеностите на дипломацията и държавния протокол.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като здравна информация ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»