Вход

Искат спешна демонополизация на здравната каса

депутатОт партия "Воля" на бизнесмена Веселин Марешки поискаха спешна демонополизация на здравната каса и създаване на Регистър на заболяванията в страната. Депутати от парламентарната група заявиха, че имат готови предложения за промяна на модела на управление в здравната система, информират от dariknews.bg. Народният представител от „Воля“ Христов посочи, че имат три основни и най-важни приоритети, за които партията ще настоява веднага след Коледните и Новогодишните празници.

„Единият от тях е децентрализацията и премахването на монопола на Здравната каса. Считаме, че когато в здравеопазването се създаде естествена конкуренция и частно предприемачество - дали като застрахователен фонд, дали като частна Здравна каса, доказано е, че частният предприемач упражнява по-добър контрол, отколкото държавата ", заяви той.

"Друг наш приоритет е създаването на регистър на заболяванията в България, за да може нашето здравеопазване да разполага със статистиката и на нейна база да се вземат адекватни управленски решения. Не можем да се справим с тези проблеми без да имаме информацията", поясни депутатът.

„Радвам се, че прокуратурата и Министерството на здравеопазването, както и МВР през изминалата седмица завършиха едно разследване, което показа основните проблеми в здравеопазването - криминалният реекспорт на лекарства и лишаването на българските пациенти от животоспасяващи и животоподдържащи лекарства", подчерта Христов.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като НЗОК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»