Вход

Университетската болница в Русе вече се казва УМБАЛ „Канев“

КаневНа Общо събрание на акционерите на УМБАЛ - Русе е взето единодушно очакваното решение за промяната на наименованието на лечебното заведение от „Университетска многопрофилна болница за активно лечение – Русе“ АД на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ АД, информират от 24 часа. Най-старата и голяма болница в Русе не е била кръщавана досега от откриването си преди 152 години.
Строителният предприемач и филантроп Игнат Канев е приел предложението на ръководството на лечебното заведение, болницата да носи неговата фамилия. Министерството на здравеопазването също е изказало подкрепа за промяната. Решението болницата да бъде кръстена на името на големия дарител бе взето преди месец, заради постоянната финансова и морална подкрепа, която оказва Игнат Канев в различни сфери, но най-вече в медицината и образованието.

Чрез Фондация Канев бяха осигурени средства в размер на 500 000 лв. за ново детско отделение, открито през септември в УМБАЛ. Новото отделение разполага с 45 легла. Има и детска занималня, която се обзавежда чрез дарения. Преди това с дарение от 20 000 лв. за най-малките пациенти беше направена детска площадка в болничния двор. Големият канадски бизнесмен с български произход Игнат Канев е и почетен консул на България в Мисисага.
При официалното откриване на новото педиатрично отделение на Университетската болница в Русе, Канев заяви, че за него е щастие да помогне на Русе.
"Това е голяма радост. Не може да има град без болница. Трябва да се лекуват хората, които имат нужда. Болницата не е единственият проект, който имаме в региона, няма и да е последен", заяви роденият в русенското село Горно Абланово Игнат Канев.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като болници

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»