Дипломираният лекар Мирослав Ангелов – пътят от гетото до медицината…

Добрата новина за рекордния по брой завършващи медици от випуск 2017 е, че повечето от тях искат да останат и да се реализират в България. Според анкета, проведена сред тях, 48% от младите лекари ще заминат за чужбина. Но тази цифра е обнадеждаваща на фона на данните от 2011 г...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Шуменският Окръжен съд обяви л…

Състав на Шуменския окръжен съд под председателството на съдия Свилен Станчев постанови решение, с което обявява лимитите на болниците за нищожни. В мотивите на съда се казва следното:Въвеждането на „лимит”...

Д-р Дариткова: Общинските болн…

Най-големият проблем на общинските болници е кадровият дефицит. Това обяви в предаването „Лице в лице” председателката на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова.По думите на Дариткова общинските болници, които имат проблем...

Покана за участие в проект Pro…

ProEmpower публикува покана за участие в търг за разработване на новаторски информационни и комуникационни технологии за пациенти с диабет тип 2 ProEmpower стартира процедура за закупуване на решение за непрекъснато самоуправление...

Филиал на XXII ДКЦ е пред закриване (видео)

протестФилиалът към XXII Диагностично консултативен център на софийската улица "Мизия" е пред закриване, което провокира жители да се съберат пред кино "Влайкова", за да създадат инициативен комитет и да направят подписка за запазването на лечебното заведение, информират от БНТ. За планираното закриване на кварталната поликлиника хората научават преди дни от своите лични лекари.
"Тя е важна част от квартала. Това е стар квартал с много възрастни хора и ние сме против това нещо", заяви Стефан Командарев, режисьор и жител на квартала.
"Тук са нашите лични лекари. От години ни познават и не виждам защо трябва да бъде закрито", отбеляза Екатерина Костова, жител на квартала.

Екип на БНТ посети поликлиниката и установи, че условията в нея са лоши - мазилката се лющи, липсва лаборатория, рентген и достъп за хора с двигателни затруднения. Д-р Славейко Георгиев е категоричен, че от години общината не прави нищо за създаването на по-добри условия за работа. Въпреки това успява да бъде полезен на пациентите си.
"Медицинската практика си е една и съща в цял свят. Въпросът е, че е добре да беше в по-съвременни условия, по-чисто, по-широко, за пациента е крайно некомфортно", обясни общопрактикуващият лекар.
Докторът разкрива абсурдната ситуация, до която стига, когато му се наложи да прегледа по-висок пациент, а именно да отвори прозореца, за да се извадят краката на пациента и той да може да легне спокойно на кушетката. В други кабинети леглото се използва за съхранение на документи.
От Столичната община отричат да се планира закриване на поликлиниката.
"Въобще не става въпрос за закриване. А що се отнася до самия филиал, там имаме проблеми, защото самото лечебно заведение, филиал на 22 ДКЦ ни е в много голям минус - разходите превишават 3 пъти приходите", обясни д-р Веселин Милев, председател на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет.
По изчисления на общината болничното заведение реализира 60 000 лева загуба за 9 месеца. Идеята си да преместят медиците мотивират с това, че ще предложат по-добри условия за пациентите.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Предимно облачно

1°C

София

Предимно облачно

Влажност: 80%

Вятър: 6.44 km/h

 • Rain And Snow
  20 Яну 2018 6°C -1°C
 • Сняг
  21 Яну 2018 3°C -2°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»