NSVOK top banner

Вход

Затворник избяга от болница по време на лечение

prisonor escapeЗатворник изчезна от университетската болницата „Свети Георги” в Пловдив. Той е бил закаран там под охрана, за да му бъдат извършени медицински изследвания.
59-годишният Младен Младенов е изчезнал в сряда по обяд и оттогава няма следа от него. Медиците разбрали за бягството при визатацията. Младенов е постъпил в болницата в началото на седмицата за изследвания. Трябвало да остане няколко дни там.
Пред болничната му стая не е имало охрана, защото до сега не бил създавал проблеми, не е бил и опасен, съобщили от Министерството на правосъдието.

След като лекарите установили, че го няма, веднага са сигнализирали ръководството на Пловдивския затвор. Директорът Божил Иванов отказа да даде подробности за това как е изчезнал. В болницата има охранителни камери и физическа охрана, разположена по всички входове на болницата, никой не е видял кога затворникът е изчезнал.
Младен Младенов излежава присъда от една година и шест месеца за кражба. Оставало му да излежи още месец. Първоначално е бил настанен в затворническото общежитие в Смолян, но от скоро е преместен в Пловдив, тъй като му открили злокачествено заболяване. През последните седмици Младенов няколко пъти е приеман в болница, за да му правят изследвания. Досега не е създавал проблеми, не е правил и опити за бягство.
За малко повече от година това е трето бягство на затворник от Пловдивския затвор. В края на февруари 2017 г. от там избяга Тома Ендрев. Преди три месеца пък изчезна Георги Танчев, известен като Жоро Манджата. Само преди две седмици от ареста на Трето РПУ избяга Петър Петров. Докато полицията в Пловдив го издирваше, той успя с такси да стигне до родния си град. Два дни остана в Монтана, след което сам се предаде в прокуратурата.
За всички тези бягства има назначени проверки, но досега няма нито един наказан.
Още информация във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници Пациенти ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост