NSVOK top banner

Вход

Бивш здравен министър: Средствата за здраве са несправедливо разпределени (видео)

VitkovaНеобмислени предложения за здравната система съдържа документът "Визия за България" на БСП. С текста опозицията можеше да представи наистина своите различни виждания за секторите в страната, но това не се случи. Оттам лъха на политическа несъстоятелност. Едни добри намерения не бяха облечени в подходяща форма. Така бившият здравен министър д-р Мими Виткова коментира в "Денят ON AIR" документът на партия БСП "Визия за България", който бе представен от лидера на социалистите и представлява виждането на "червените" за бъдещето на България и решението на проблемите в различните сектори.

"Начинът, по който са поднесени предложенията, показват едно непознаване на проблемите в здравеопазването. В документа на БСП системата се комерсиализира, медицината отстъпва на парите. Някои лекари може да получават едва 1000 лв., а други пък 20 000 и няма проблем с това. Никой вече не иска да става педиатър или патоанатом", уточни експертът по здравеопазване.
Според Виткова проблемът в НЗОК не е само в отделни личности.
"Проблемите на НЗОК са много тежки и дълбоки. 50% от разходите за здравеопазване идва от пациента. В Европа се взема от пациента близо 15%. Би трябвало всичко да върви по схемата от здравия за болния, от работещия за неработещия", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.
По думите ѝ няма как хора, които взимат хиляди левове заплата, да не си плащат осигуровките, а в същото време да се взимат пари за бюджета от минималната работна заплата.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост