NSVOK top banner

Вход

Признание за нашата инвазивна кардиология

heart okНа престижния международен конгрес по инвазивна кардиология в Делхи първа награда получи известния наш кардиолог проф. Иво Петров - с аржентински корени, спасил толкова много хора с най-новите методи по ендоваскуларна терапия. Вече 10-та година конгресът се организира от професор Кхана - син на бащата на индийската кардиохирургия, с когото проф. Иво Петров и екипа му работят вече години наред.
проф. Иво Петров - инвазивен кардиолог: - От гледна точка на терапията едноваскларната терапия бих казал, че България е една от водещите страни в Европа и бих казал в света може би сме в първата десятка, като степен на приложение, на методиките и по степен на приложение на модерните методики. Една не малка част от модерните едноваскларни методики в България вече се прилагат много успешно и неслучайно наши български представители са много често канени по симпозиуми, по конференции и конгреси да изнасят своя опит.

БНТ: - На аржентинската си връзка ти прибавяш и една индийска връзка, защото само напоследък два пъти си в Индия. За какво в Делхи получи първа награда?
проф. Иво Петров - инвазивен кардиолог: Ние заедно с колегите от Национална кардиологична болница и нашия екип от Сити Клиник направихме първите два случая на ендопротезиране на аортата при разкъсване на аортата, при дисекация на аортата и тези случаи събраха наистина много голямо внимание и измежду повече от 30 представени случаи беше избрана именно тази тема, т.е. темата за ендопротезиране при дисекация на аортата при деца беше избрана като най-интересна и поради тази причина аз получих наградата. В България не се знае, Индия е втората като обем на медицински туризъм, т.е. много хора от цял свят отиват в Индия, за да се лекуват и то не само чрез йогийски и аюрведа практика, а и включително и за модерна медицина каквато е едноваскларната терапия. Индия за мен е велика страна. Велика в много аспекти. Най-вече в духовен. Аз наистина съм впечатлен от това как хората се отнасят помежду си и колко са позитивни независимо от затрудненията в живота и понякога бедите, които ги сполетяват и колко са позитивни един към друг и какво желание за взаимопощ имат. Наистина е впечатляващо.
Още във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекар ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост